Corona - Richtlijnen en regels

VOORAFGAAND AAN DE TRAININGEN

 1. Alle richtlijnen die in dit protocol vastgelegd zijn, zijn beschreven met inachtneming van de spelregels vanuit het RIVM en de NOC/NSF.
 2.  Alle deelnemers van Bootcamp De Krim zijn via de gezamenlijke Whatsapp-groep en via onze Facebook-pagina geïnformeerd over de richtlijnen die we hanteren om buiten te sporten.
 3. Drie trainers geven vrijwillig bootcamp-lessen bij Bootcamp De Krim. Dit protocol is in gezamenlijkheid opgesteld en tot in detail doorgenomen, zodat de drie trainers op de hoogte zijn van de richtlijnen en regels in het protocol.
 4. De trainers nemen bij aanvang van de lessen de belangrijkste richtlijnen en regels door (afstand / griepverschijnselen / desinfectie / gebruik materiaal / etc).
 5. De richtlijnen en regels zijn uitgeprint en hangen op centrale plekken (container materiaal / verzamelplek Bootcamp De Krim).
 6. Alle noodzakelijke EHBO materialen zijn aanwezig in de kantine van de IJsbaanvereniging Ons Genoegen. Bootcamp De Krim gebruikt al twee jaar deze kantine. Een AED is op 400 meter van de trainingslocatie aanwezig.
 7. Deelnemers blijven thuis bij ziekteverschijnselen (neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of een verhoging vanaf 38 graden koorts).
 8. Deelnemers blijven thuis als iemand in hun naaste omgeving koorts (vanaf 38 graden koorts) en / of benauwdheidsklachten heeft.
 9. Deelnemers melden zich aan voor een bootcamp-les via de gezamenlijke Whatsapp-groep. Deze wijze van aanmelden is voor alle bekende deelnemers gebruikelijk (deze wijze gebruiken we al jaren). Als deelnemers zich aanmelden dan zijn ze gezond en vertonen geen van de klachten die in punt 7 zijn beschreven.
 10. Nieuwe deelnemers melden zich aan voor een bootcamp-les via onze Facebook-pagina, waarna we de nieuwe deelnemer toevoegen aan onze Whatsapp-groep. Als deelnemers zich aanmelden dan zijn ze gezond en vertonen geen van de klachten die in punt 7 zijn beschreven.
 11. We vragen onze leden zoveel mogelijk op de fiets naar de het sportterrein te komen, omdat we de parkeerplaats gebruiken tijdens de bootcamp-lessen.
 12. Als deelnemers toch met de auto komen dan moeten ze in de berm van de aanvoerweg naar het evenemententerrein parkeren. Hierdoor blijft het evenemententerrein beschikbaar om te sporten en blijft het evenemententerrein ook bereikbaar voor de hulpdiensten.

TIJDENS DE TRAININGEN

 1. De bootcamp-lessen worden door minimaal één trainer begeleid. De trainer is verantwoordelijk dat deelnemers de richtlijnen en regels tijdens het sporten hanteren. Daar waar nodig spreekt de trainer de deelnemers aan op ongewenst gedrag.
 2. De richtlijnen en regels hangen op centrale plekken (container materiaal / verzamelplek).
 3. De bootcamp-lessen zijn buiten op het sportterrein van Actief Bos De Krim. Dit terrein heeft een oppervlakte van 160 x 160 meter en biedt meer dan voldoende ruimte om verantwoord te sporten. Een limiet van maximaal 10 deelnemers is dan ook niet relevant.
 4. Daar waar nodig verdelen we de bootcamp-deelnemers over meerdere groepen.
 5. Tijdens de bootcamp-lessen worden de toestellen van het beweegparcours niet gebruikt. Tijdens de lessen gebruiken we alleen materialen die zijn opgeslagen in containers (zoals kettlebells, ringen, gewichten, elastieken).
 6. De deelnemers en trainers moeten de minimale onderlinge afstand van 1.5 meter in acht nemen en daar waar nodig / mogelijk maken de trainers trainingszones met stoepkrijt of linten.
 7. De container met materiaal is geopend tijdens de bootcamp-lessen, waardoor materialen goed toegankelijk zijn voor de deelnemers. Er is maximaal één deelnemer in de container om het materiaal te pakken en op te ruimen, zodat de 1.5 meter afstand in acht blijft.
 8. Voordat deelnemers materiaal pakken, moeten de deelnemers eerst met desinfecteermiddel (handpomp en / of desinfecteerdoekjes) hun handen desinfecteren.
 9. Na gebruik van de materialen moeten de deelnemers met desinfecteerdoekjes de materialen schoonmaken en de materialen op de stelling in de container leggen.
 10. Er staat een grote prullenbak bij de container om de desinfecteerdoekjes na gebruik in te gooien.
 11. Het clubhuis van IJsbaanvereniging is niet toegankelijk voor de deelnemers van de bootcamp.
 12. De toilet (losstaand gebouw) is op aanvraag toegankelijk voor deelnemers van de bootcamp. Na het gebruiken van het toilet moeten de deelnemers hun handen wassen en inspuiten met desinfecteermiddel.

NA DE TRAININGEN

 1. De trainers legen de prullenbak waarin de desinfecteerdoekjes zijn gedeponeerd in de grote afvalcontainer.
 2. Als de toiletten zijn gebruikt tijdens een bootcamp-les dan maken de trainers de WC en de wasbak schoon met desinfecteermiddelen.

Onze sponsoren

Van grondverzet, materiaal voor het beweegparcours tot brandstof voor de inwendige mens. Deze sponsoren zorgen ervoor dat we in en rondom het Actieve Bos De Krim gewoon gezond worden. 

Contact

Vragen of opmerkingen? We zijn via de onderstaande gegevens te bereiken.